Cursussen/activiteiten

Erfgoedwerkplaats Reuversweerd: Inspirerende erfgoededucatie voor leerlingen van Groep 8 BO en Onderbouw VO op Erfgoedwerkplaats

Neem je leerlingen mee naar een unieke locatie en bekijk de restauratie van een monumentaal pand van dichtbij. Het Gelders Restauratie Centrum nodigt jullie uit voor een gratis bezoek aan Buitenplaats Reuversweerd. Het programma is speciaal gemaakt voor leerlingen van Groep 8 (basisonderwijs) en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (klassen 1, 2 en 3).

Leren, ervaren en beleven op een unieke locatie in Brummen
Landhuis Reuversweerd is een rijksmonument in de buurtschap Cortenoever van de gemeente Brummen. Het huis is gebouwd in empirestijl. Het dateert uit 1830 en stond sinds april 1945 leeg. Het was oorspronkelijk in het bezit van de Gelderse familie Colenbrander. Sinds 2017 is het in bezit van de nieuwe eigenaar de heer Jansen en wordt het grondig gerestaureerd tot huis voor gesprek en reflectie.

Rondleiding en opdrachten
De leerlingen gaan tijdens het programma op vier verschillende locaties aan de slag om te ervaren hoe het hoofdgebouw gerestaureerd wordt. Na een gezamenlijke rondleiding voeren ze in kleine groepen opdrachten uit in het hoofdgebouw, de ankerschuur, de schottenkeet en in het park van het landgoed.
Daar leren ze over restauratie, isolatie, verduurzaming en oude houtverbindingen. Ze krijgen inzicht in de gevechten bij het Landhuis aan het einde van WOII. En ze leren in het park bijzondere bomen herkennen en hun hoogte meten.

Deelname is gratis
Het interactieve programma van de Erfgoedwerkplaats Reuversweerd duurt 2,5 uur. Het is bedoeld om de leerlingen te inspireren en enthousiast te maken voor het restauratievak. Op basis van oude en nieuwe technieken krijgen ze 'hands on' inzicht in het behoud en het toekomstbestendig maken van monumentaal erfgoed. Het project start in het voorjaar van 2021 en de deelname is gratis. Schrijf uw groep(en) snel in om zeker te zijn van dit boeiende programma.

Nieuwsgierig geworden? Download hier de folder 

Direct inschrijven kan met dit aanmeldingsformulier.

 

Aanmeldingsformulier

Voor educatieprogramma Leren in de praktijk van restauratieproject Reuversweerd

Contactgegevens school

Ik wil deelnemen aan het programma met groep/klas:

(graag leerjaar en niveau aangeven)

Let op er is een vaste dag in de week waarop de leerlingen aan het programma kunnen meedoen. Dat is steeds de dinsdag. In uitzonderlijke gevallen kan daar van afgeweken worden.