Activiteiten

Mededeling over Corona.
Alle opleidingen en cursussen van het GRC kunnen, met enige aanpassing, gelukkig weer doorgang vinden. Check bij de activiteit zelf welke aanpassingen gelden. N.B. Voor de bouwsector is per 30 maart de helpdesk ‘Corona, Bouw & Techniek’ actief. Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken tijdens de Coronacrisis: https://www.helpdeskcorona-bt.nl
Hartelijke groet, Jan Gersen – Directeur Gelders Restauratie Centrum

Reuversweerd: Diagnose en herstel bij optrekkend vocht in historische gebouwen. Donderdag 19 maart 2020 (hele dag)

N.B. In verband met de overheidsmaatregelen rondom het Coronavirus, zijn alle onderwijsactiviteiten en bijeenkomsten afgelast tot 6 april. Wij houden u op de hoogte.

Voor wie?
Medewerkers van restauratie- en bouwbedrijven, medewerkers van architecten- en adviesbureau’s, monumentenwachters, medewerkers gemeentelijke overheden.

Wat leert u?
U krijgt inzicht in het beoordelen van situaties bij optrekkend vocht in historische gebouwen. Vervolgens leert u een goede diagnose stellen van oorzaak en gevolg, gekoppeld aan een goed herstelplan. 

Omschrijving
Bij de restauratie van gebouwen komen we vaak gebreken tegen die te maken hebben met optrekkend vocht. Het op een juiste wijze beoordelen, uniform benoemen van de observaties en het op een duurzame wijze herstellen van deze problematische situaties blijkt  in de praktijk vaak moeilijk. In deze cursus gaan we hier eerst theoretisch op in. Vervolgens gaan we hier praktisch, aan de hand van de  restauratie van het hoofdhuis van landgoed Reuversweerd, mee aan de slag.

Inhoud

  • In deze praktijkgerichte cursus krijgt u eerst een theoretische onderbouwing voor een goede diagnose van de situatie;  het op een juiste wijze benoemen van de problemen van wat zichtbaar is.
  • Vervolgens zetten we uiteen hoe we, aan de hand van de diagnose, tot de analyse van de oorzaak (vaak onzichtbaar) en het gevolg komen, zodat we daarna een goed en duurzaam herstelplan kunnen opstellen. De kelder van het hoofdhuis van landgoed Reuversweerd zal als voorbeeld dienen om een praktijksituatie te bespreken en te onderzoeken.
  • We gaan op de bouwplaats de situatie bekijken. U krijgt in groepsverband een gerichte opdracht, die we vervolgens gezamenlijk zullen bespreken.

Docenten
Docenten van de TU-Delft

Datum en prijs
Donderdag 19 maart 2020 van 09.00 tot 16.30 uur. Inloop vanaf 08.30 uur.

Prijs
€ 290,- excl. BTW, incl. koffie/thee en (eenvoudige) lunch.

 

Aanmeldingsformulier

Voor restauratiecursussen op de Erfgoedwerkplaats op Landgoed Reuversweerd te Brummen.

Gegevens deelnemer

Gegevens voor factuur