Mededeling over Corona.
Alle opleidingen en cursussen van het GRC gaan, met enige aanpassing, gelukkig door. Check bij de activiteit zelf welke aanpassingen gelden.
N.B. Voor de bouwsector is er de helpdesk ‘Corona, Bouw & Techniek’.
Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken:
https://www.helpdeskcorona-bt.nl
Hartelijke groet, Jan Gersen – Directeur Gelders Restauratie Centrum

De GRC-Erfgoedwerkplaats op Landgoed Reuversweerd organiseert regelmatig efficiënte cursussen voor de drukbezette professionals. In een ochtend ben je weer helemaal bij.

Klik hiernaast op de cursus van jouw voorkeur, voor meer informatie, tijden en prijzen.

Contactpersoon, namens het GRC, voor de Erfgoedwerkplaats is Jos Nij Bijvank (06-20407317)

NIEUW in 2021
Thema duurzaamheid: een serie korte, efficiënte cursussen op Erfgoedwerkplaats Reuversweerd.
Het verduurzamen van een monument is een heel actueel onderwerp, maar voor de meeste professionals is het ook nog steeds een grote en uitdagende opgave. Het is, zelfs voor de ervaren vakman/vrouw, een kwestie van zoeken en experimenteren, zonder garantie op succes. Om de drukbezette professional efficiënt verder te helpen, organiseert het GRC vier cursussen die slechts een halve of hele dag beslaan. En voor de prijs hoef je het niet te laten; € 145,- voor een halve en € 290,- voor een hele dag.

Thema Duurzaamheid
In deze serie staat specifiek het verduurzamen centraal; hoe krijg je grip op een goede en afgewogen aanpak?  Leidende experts op hun vakgebied nemen je mee in de meest succesvolle methoden en technieken. Hoewel de vier cursussen op zichzelf staan en apart gevolgd kunnen worden, kun je ze, voor een nóg beter inzicht, ook als reeks volgen.

Serie of aparte delen
We beginnen met een cursus over een ‘overall warmte-/isolatieplan’, waarin de warmtevraag, de mogelijke reductie  en de opwekking van de energie daarvoor in wisselwerking met elkaar behandeld worden. Hierin komt duidelijk naar voren, dat een gezamenlijke aanpak, waarin de verschillende kennis gebieden/partijen hun input leveren, de meeste kans op succes biedt. Vanuit deze ‘overzichtscursus’ worden de verschillende gebieden (warmte-installatie, isolatie-aanpak en opwekking van duurzame energie) uitgewerkt in drie aparte delen.

De docenten

  • Ron Spaan: o.a. zelfstandig erfgoedadviseur, toezichthouder restauratie Reuversweerd
  • Felix Kusters: Eigenaar adviesbureau Klimaraad. Adviseur op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Specialisaties zijn duurzame energievoorziening en de energetische verduurzaming van monumentale gebouwen.
  • Marc Stappers: Specialist Bouwfysica, afdeling Monumenten en Collecties bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Specialisaties zijn na-isolatie, duurzaamheid, binnenklimaat van met name musea, kerken en militair erfgoed.
  • Fred Soplanit: Eigenaar SIA Technisch Adviesbureau, Externe technisch installatie adviseur o.a. bij BOEi en Hurenkamp Architecten & Adviseurs.

De cursussen

  1. Opstellen van een warmte-/isolatieplan voor een monument. Datum en tijd: 4 november van 09.00 uur tot 12.15 uur
  2. Het isoleren van een monument. Datum en tijd: 25 november van 09.00 uur tot 16.15 uur
  3. Ontwerp en inpassing warmte- en ventilatie-installatie bij een monument. Datum en tijd: 2 december van 09.00 uur tot 12.15 uur
  4. Duurzame opwekking van energie bij landgoederen. Datum en tijd: 7 oktober van 09.00 uur tot 12.15 uur

De kosten

Voor een halve dag betaal je € 145,- ex BTW. Voor een hele dag is dat € 290,- ex BTW.

Wil je meer weten? 

Klik hiernaast op de cursus van je keuze.